НА ГОСТИНУ ДО КЛІО ТА ФЕМІДИ

Вітаю всіх гостей! Блог створений для вчителів, батьків та допитливих школярів. Рада зустрічі!

Сделано на Padlet

11 листопада, 2020

Синичкин день
Щоосені перелітні птахи залишають рідні місця і летять зимувати в теплі країни, але в засніженому саду все ж залишаються дятли, горобці, пищухи, сойки, шишкарі, красуні синички і снігурі.

Всього на Землі живе 8580 видів птахів, від крихітних колібрі до велетнів-страусів, дрохв і орлов. В останні роки на планеті щороку зникає по одному виду птахів і тварин. З десяти синиць до настання тепла доживають лише одна-дві! Птахи, які не змогли за короткий зимовий день належним чином насититися, практично не мають шансів пережити довгу морозну ніч. А ще й частина птахів гине від хижаків і хвороб. Птахи потребують нашої допомоги в усі пори року.

Голодом, а не холодом страшна птахам зима. Дуже боляче усвідомлювати це, і учні 1-Б класу КСШ №18 намагаються допомогти птахам не загинути взимку від голоду.

                             
11 листопада було розпочато акцію «Погодуйте птахів взимку» з метою організації підгодівлі зимуючих птахів. Протягом листопада малюки дізнавалися багато нового про звички та особливості птахів, які зимують поруч з людиною,  де краще облаштувати годівничку і чим годувати птахів. У ході бесіди школярі дізналися, що горобці і голуби люблять ячмінь, пшеницю, сирі крупи, насіння, сухі хлібні крихти.  
                    
 Синичкам, крім насіння і сухих хлібних крихт, сильні морози можна запропонувати шматок несолоного сала або вершкового масла. Для снігурів і омелюх можна заготовити сушену горобину. Організувавши зимову підгодівлю, ми допомагаємо пернатим пережити люті морози.

                                                               

 Першокласники відкрили "Пташину їдальню".                     
 Школярі не просто дізналися «теорію», вони і на практиці проявили свою турботу. Діти своїми руками (звичайно, при активній допомозі батьків) майстрували годівнички, самі розвісили біля своєї школи і тепер зможуть спостерігати за звичками птахів і підгодовувати їх. Годівниці полегшують птахам пошуки їжі, а це значить, що вони будуть витрачати менше сил, що допоможе їм зберегти дорогоцінну енергію.





















Проведення таких акцій, на  мою думку, дуже важливий момент у вихованні молодших школярів! Вони з дитинства розуміють, що здатні піклуватися про когось, таким чином виховують у собі здатність до участі у чужій долі і почуття відповідальності.

Враження від такого свята у дітей незабутні! А ще кожен учасник проекту отримав на згадку "Медаль-подяку від Синички". 
                                                                                                   Синиці зимують у межах своєї батьківщини і не відлітають у південні краї. Просто в холодний період часу ця пташка воліє жити десь поблизу з людиною. Надзвичайно красива ця пташка, бо має яскраве забарвлення.  Напевно, немає потреби доводити користь підгодівлі птахів, яка взимку є одним із найреальніших шляхів допомоги пернатим. Для учнів  1-Б класу був проведений виховний захід на тему: «Свято для синички». В подарунок для синичок, що мешкають поряд із школою, діти залишили годівнички. 

 В них діти поклали ласощі для пернатих гостей: зерна пшона, рису, проса, гречки; хлібні крихти і сухарики; шматочки сала, але тільки несолоного.






Немає коментарів:

Дописати коментар