НА ГОСТИНУ ДО КЛІО ТА ФЕМІДИ

Вітаю всіх гостей! Блог створений для вчителів, батьків та допитливих школярів. Рада зустрічі!

Сделано на Padlet

28 жовтня, 2020

28 жовтня - Міжнародний день бабусь та дідусів!


        Коротка історія Дня бабусь і дідусів

Це свято вперше почали відзначати у 2009 році. Його заснувало Квіткове бюро Голландії. Прогнозували, що онуки будуть вітати рідних і дарувати їм квіти, які символізують зв'язок поколінь.

Дарування бабусям і дідусям квітів мало б стати символом міцного та нерозривного зв'язку між поколіннями.
Так з'явилося добре сімейне свято, яке дуже сподобався людям і швидко поширилося по всьому світу – від Європи до США, зокрема і в Україні.

                            Традиції 

Своїм бабусям і дідусям прийнято в цей день дарувати квіти. Також варто приділити їм час, попити разом чай або піти на прогулянку. Дехто в цей день влаштовує сімейне торжество, збираючись всією сім'єю за одним столом. Тоді прийнято згадувати минуле, переглядати старі фотографії.
Крім того, у багатьох країнах влаштовують різні заходи для літніх людей, в тому числі і благодійні. Також організовують концерти та фестивалі. Крім того, прийнято дарувати подарунки і самотнім людям похилого віку. Часто благодійні фонди організовують збір подарунків в будинку для людей похилого віку.
І нехай на самому початку буденного тижня у вас знайдеться можливість, щоб заглянути до своїх бабусь і дідусів хоча б на годинку, поговорити про свої справи, розпитати мудрості й поради, проявити турботу та ласку.


Немає коментарів:

Дописати коментар