НА ГОСТИНУ ДО КЛІО ТА ФЕМІДИ

Вітаю всіх гостей! Блог створений для вчителів, батьків та допитливих школярів. Рада зустрічі!

Сделано на Padlet

29 січня, 2022

 Пам'ятай про Крути!

Сьогодні Україна відзначає 105-річницю від бою на станції Крути 29 січня 1918 року. Цю подію вирішили відзначити переглядом відеороликів про бій під Крутами.




29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут – саме там у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.

Хлопці зробили неповторний подвиг !

Їх було триста – студенти та гімназисти. Проти них були тисячі – солдати, фронтивики та матроси більшовицької армії. Нерівний бій. Бій під Крутами, який на декілька днів віддалив захоплення Києва. Втрати сягали: до 250 юнаків, одна рота (до 30 людей) студентів і 10 старшин. Бойовий наказ наша молодь виконала.

В загальному бій під Крутами тривав 3 дні. 29 січня було вбито останнього з трьохсот крутівських героїв. Більшовицькі кати заборонили місцевим селянам поховати за християнським обрядом тіла захисників Києва, залишивши їх на засніженому полі.

Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку — боронити її.

Сьогодні минає 105 років з дня подвигу Героїв Крут! Сьогодні Україна згадує тих, хто віддав за неї життя.

 Крути ввійшли в історію України як символ національної честі.

   Крути, без сумніву, були, є і будуть завдяки героїзму 
молодих студентів,  однією з героїчних сторінок нашої історії.




Немає коментарів:

Дописати коментар